070 321 72 17
Naar overzicht

AHZ is in beweging

AHZ is al vele jaren een instituut als het gaat om het uitvoeren van de klinisch-farmaceutische zorg voor de bij haar aangesloten ziekenhuizen, alsook voor het leveren van een breed pakket aan voorraad- en individuele bereidingen. Om het bereiden volgens de meest recente wet- en regelgeving te verzorgen heeft AHZ een prachtige nieuwe bereidingsunit laten bouwen. Inmiddels is deze technisch klaar! De komende tijd wordt hard gewerkt aan het verder inrichten van deze unit en het valideren van processen en apparatuur. De nieuwe unit kan nagenoeg elke bereidingsvraag aan en heeft de juiste tools en systemen om de bereidingen zeer efficiënt uit te voeren, hetgeen uiteraard tot een gunstige prijsstelling van de producten leidt.

 

Naast het uitvoeren van de klinisch-farmaceutische zorg in ziekenhuizen en het bereiden van geneesmiddelen, is AHZ goed in specifieke laboratoriumbepalingen voor de klinische functies, evenals in het uitvoeren van productgerelateerde bepalingen. Verder verzorgt AHZ de groothandelsfunctie – inkoop en logistiek. Leren en vernieuwen is een continu proces in het beter maken van de zorg, daarom wordt veel tijd gestoken in opleiding en onderzoek.

 

Zoals iedere organisatie is ook AHZ continu in gesprek met haar stakeholders over wensen en verwachtingen: van producten en diensten, kwaliteit en efficiëntie. Momenteel loopt een onderzoek over hoe de klinische functies nog beter gepositioneerd kunnen worden in onze ziekenhuizen, zodat maximale toegevoegde waarde wordt geleverd aan patiënten, artsen en verpleging. En hoe kunnen de investeringen van de centrale apotheek tot een beter rendement worden gebracht voor de optimale ondersteuning en behandeling van patiënten? Een wijziging in organisatiestructuur wordt niet uit de weg gegaan als de dienstverlening daarom vraagt. Kortom, AHZ is in beweging!