070 321 72 17
Naar overzicht

Volautomatisch Schouwmachine is gearriveerd en geïnstalleerd

LUO VI-Assist (Volautomatisch Schouwmachine) is gearriveerd en geïnstalleerd bij Apotheek Haagse Ziekenhuizen (AHZ). Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt in het proces naar volautomatisch schouwen. Het Team heeft alvast kennis gemaakt. Een volgende belangrijke fase gaat nu van start: testen en valideren.

Samenwerking met LUO

Voor de ontwikkeling van de LUO VI-Assist zijn we een samenwerking aangegaan met de firma LUO. Samen ontwikkelden we deze volautomatische schouwmachine zodat handmatig schouwen van grote charges (12.000 spuiten) tot het verleden behoort. Luo Automation ontwikkelde in samenwerking met AHZ een compacte oplossing om deze automatiseringstap te kunnen maken. Met behulp van verschillende machine vision technieken (AI, machine learning) wordt iedere spuit uitvoerig geanalyseerd, om zo een onderbouwde kwaliteitsgarantie te kunnen geven.

Schouwen

Wij produceren steriliseerbare spuiten voor de kliniek. Met het volautomatisch schouwen van de spuiten maken we kwalitatieve stappen waarmee we niet meer zijn toegewezen op handmatige (oog)handelingen. Het schouwen van parenteralia is een Ph. Eur eis waarbij o.a. wordt gekeken naar deeltjes in de vloeistof. Dit gebeurt nu door handmatig iedere flacon/ampul/spuit met het oog te controleren; een zeer arbeidsintensief en secuur werkje dat medewerkers maximaal 1 uur achtereen mogen doen. Terwijl een charge uit 16.000 stuks te controleren eenheden kan bestaan!