070 321 72 17
Naar overzicht

Wynand Crommelin nieuwe raad van bestuur

Wynand Crommelin treedt 12 augustus 2024 aan als raad van bestuur van AHZ. Crommelin volgt daarmee Roelof Jonkers op. De overdracht van de taken en verantwoordelijkheden zal naar verwachting op 1 september zijn afgerond.

In de afgelopen jaren heeft AHZ onder leiding van Roelof Jonkers belangrijke stappen gezet/ om de organisatie te versterken en voor te bereiden op de toekomst. Deze inspanningen hebben geleid tot een solide basis voor verdere groei en ontwikkeling, wat essentieel is in het steeds veranderende zorglandschap. De organisatie is dan ook klaar voor een nieuwe fase, onder leiding van een nieuwe bestuurder.
Wynand Crommelin studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht en volgde een MBA aan Nyenrode. Vanuit de juridische sector maakte Crommelin in 2007 de overstap naar de zorg. Daar werkte hij de afgelopen jaren in het management van meerdere ziekenhuizen, maar was ook directeur bij een zorgverzekeraar en een grote jeugdinstelling. Binnen het Prinses Máxima Centrum was Wynand verantwoordelijk voor de integrale transitie van patiënten en personeel vanuit de verschillende kinderoncologische centra in Nederland naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Bovendien is onder zijn leiding de bijbehorende apotheek van het centrum opgebouwd en uitgerust met de meest innovatieve technologie.

De zorgsector staat voor uitdagingen die groot, maar kansrijk zijn. AHZ werkt iedere dag hard om de best mogelijke farmaceutische zorg van vandaag en morgen te kunnen leveren. AHZ is dan ook blij met de komst van Wynand Crommelin en is verheugd de weg naar de toekomst met hem te kunnen vervolgen.